Станція V Мінеральні речовини

 Немає ніякого сумніву в тому, що дані про вміст амінокислот, вітамінів, мікроелементів, мінеральних речовин та інших важливих компонентів харчових продуктів розширюють наше уявлення про біологічну цінність їжі і можуть бути використанні при складанні збалансованого раціону харчування, що має велике значення для попередження та лікування деяких захворювань, а також при розробці нових повноцінних продуктів харчування.

Мінеральні речовини приймають участь в обміні речовин практично любої тканини людини і особлива їх роль в будівництві кісткової тканини, а також вони беруть участь в найважливіших обмінних процесах організму: водно-сольовому та кислотно-лужному. Багато ферментативних процесів в організмі неможливі без участі мінеральних речовин.

В Японії є дивовижне блюдо. Нещодавно спійманого і убитого молюска кладуть у миску з рисом і перед клієнтом поливають соєвим соусом. При взаємодії з натрієм, який міститься в соєвому соусі, нервові закінчення навіть убитого молюска починають реагувати. В результаті такої хімічної реакції молюск починає «танцювати» прямо в тарілці. Про якого молюска йдеться? 


Комментарии

Отправить комментарий